Italië plaatst zich dankzij overwinning op Israël voor kwartfinales Nations League

Giovanni Di Lorenzo (L) viert zijn tweede goal met Giacomo Raspadori
Giovanni Di Lorenzo (L) viert zijn tweede goal met Giacomo RaspadoriTiziana FABI / AFP
De Italiaanse verdediger Giovanni Di Lorenzo heeft maandag twee keer weten te scoren in een 4-1 thuisoverwinning op Israël in de Nations League. De ploeg van Luciano Spalletti verzekerde zich daarmee van een plek in de kwartfinales.

Door de overwinning bleef Italië met 10 punten bovenaan in groep twee van de Liga A, één punt voor op Frankrijk, dat nummer drie België met 2-1 versloeg, en het is nu zeker dat het niet lager dan tweede zal eindigen, ongeacht de twee resterende groepswedstrijden. Spits Mateo Retegui brak de wedstrijd open door in de 41e minuut een strafschop in de bovenhoek te schieten, terwijl Di Lorenzo na rust de tweede binnenkopte uit een vrije trap van Giacomo Raspadori.

Mohammed Abu Fani maakte in de 66e minuut uit een corner een doelpunt voor Israël, voordat Federico Dimarco Davide Frattesi in stelling bracht voor de derde Italiaanse treffer en Di Lorenzo de overwinning bezegelde met een laag schot vanaf de rand van het strafschopgebied.