Italië wint van Frankrijk ondanks snelste Franse goal ooit, wondergoal Dimarco

Giovanni Di Lorenzo omhelst Federico Dimarco na zijn 1-1
Giovanni Di Lorenzo omhelst Federico Dimarco na zijn 1-1Franck FIFE / AFP
Italië heeft het eerste duel van deze Nations League-groepsfase gewonnen van Frankrijk. In het Parc des Princes in Parijs won Italië met 1-3, maar kwam het al na geen tweemaal knipperen op achterstand.

Bradley Barcola zorgde al na twaalf seconden voor de voorsprong in het Parc des Princes nadat rechtsback Giovanni Di Lorenzo gruwelijk in de fout ging en de bal zomaar kwijtraakte. Het was de snelste treffer in de geschiedenis van het Franse elftal.

Veel meer kansen creëerde Frankrijk echter niet en na een fabelachtige pass van de langdurig geschorste Sandro Tonali wist linksback Federico Dimarco, teamgenoot van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij bij Inter, prachtig raak te schieten.

Met een 1-1 ruststand ging men de rust in, maar lang bleef deze stand niet op het bord na de thee: Davide Frattesi was het eindstation van een vlotte Italiaanse counter in de 51e minuut. Geen halfuur later zette Giacomo Raspadori de beslissende 1-3 op het scorebord. Kylian Mbappé en Antoine Griezmann kwamen nog dichtbij namens de Fransen, maar 'les Bleus' konden een nederlaag niet voorkomen.