Kosovo pakt volle winst in Litouwen en houdt daarmee druk op koploper Roemenië

Edon Zhegrova, speler van Lille, scoorde de 1-0
Edon Zhegrova, speler van Lille, scoorde de 1-0Icon Sport / ddp USA / Profimedia
Kosovo heeft in Groep 2 van League C van de Nations League een 1-2 overwinning behaald in de uitwedstrijd bij Litouwen. In het S. Dariaus ir S. Girėno stadionas in Kaunas leek de wedstrijd na 65 minuten gespeeld, maar ontspon zich toch nog een spannende slotfase.

Bij rust stonden de bezoekers met 0-1 voor dankzij een doelpunt in de 20e minuut van Edon Zhegrova, die scoorde op aangeven van Florent Muslija. De gastheren dachten daarna op gelijke hoogte te komen via Gvidas Gineitis, maar de VAR constateerde buitenspel in de opbouw. Na rust schoot Ermal Krasniqi de 0-2 binnen en waren de betere kansen voor Kosovo. Een rake kopbal van Paulius Golubickas in de 84e minuut deed het publiek nog even opveren, maar tot een grote kans op de gelijkmaker kwam Litouwen niet meer.

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Voor Kosovo was het de tweede overwinning op rij. Begin september werd ook gewonnen op Cyprus (0-4). Roemenië gaat aan de leiding met zes punten en komt later vandaag nog in actie op en tegen Cyprus. Litouwen heeft nu alle drie de wedstrijden verloren. Volgende week nemen ze het in opnieuw Kaunas op tegen de koploper.