Lozano en assistgever Giménez met Mexico naar halve finale van Nations League

Hirving Lozano heeft met Mexico de halve finales van de Nations League bereikt
Hirving Lozano heeft met Mexico de halve finales van de Nations League bereiktANP
Hirving Lozano en Santiago Giménez hebben met Mexico de halve finales van de Nations League bereikt. De aanvallers van PSV en Feyenoord versloegen met hun ploeg Honduras (2-0) en wonnen vervolgens de noodzakelijke strafschoppenserie (4-2).

Mexico had het uitduel met Honduras met 2-0 verloren. Luis Cháves zette Mexico in de slotfase van de eerste helft op voorsprong. Edson Álvarez, vorig seizoen nog actief voor Ajax, stelde pas diep in blessuretijd een verlenging veilig op aangeven van Giménez.

Lozano had een basisplaats en Giménez mocht invallen. De spits van Feyenoord benutte een van de strafschoppen van Mexico, dat op 21 maart op Panama stuit in de halve finales. De andere halve eindstrijd gaat tussen Jamaica en de Verenigde Staten.