Oranje speelt zondagmiddag tegen Italië in troostfinale van Nations League

Een moment tijdens de wedstrijd
Een moment tijdens de wedstrijdANP
Italië is zondagmiddag de tegenstander van het Nederlands elftal in de wedstrijd om de derde plaats van de Nations League. De regerend Europees kampioen verloor in de halve eindstrijd van Spanje (1-2), dat zondagavond met Kroatië om de titel strijdt.

Oranje slaagde er woensdagavond niet in om zich voor de eindstrijd te plaatsen. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman verloor na verlenging van Kroatië in De Kuip (2-4).

Joselu

Yéremi Pino schoot Spanje in de 3e minuut op voorsprong, na een foutje van de Italiaanse aanvoerder Leonardo Bonucci. Ciro Immobile tekende in de 11e minuut voor de gelijkmaker in de Grolsch Veste van Enschede. De spits benutte een strafschop nadat de Spaanse verdediger Robin Le Normand een schot van Nicolò Zaniolo met een arm had geblokkeerd. Invaller Joselu maakte in de 88e minuut het winnende doelpunt voor Spanje.

Lees hier een uitgebreider verslag van Spanje - Italië.