Ronaldo scoort in laatste minuten en bezorgt Portugal volle buit tegen Schotland

Ronaldo maakte een minuut voor tijd de winnende treffer
Ronaldo maakte een minuut voor tijd de winnende trefferProfimedia
Invaller Cristiano Ronaldo was de matchwinner van Portugal tegen Schotland in de Nations League. De aanvaller maakte een minuut voor tijd de winnende 2-1. Portugal kwam op achterstand, maar zette door de overwinning de sterke start in de Nations League voort.

Schotland kreeg hoop op de eerste overwinning tegen Portugal sinds 1980 door een kopbal van Scott McTominay in de zevende minuut.

Portugal draait het om

De bezoekers konden het doel schoonhouden voor de rust, maar Fernandes zorgde uiteindelijk voor de gelijkmaker van Portugal met een schot in de 54e minuut vanaf de rand van het strafschopgebied dat Schotland-doelman Angus Gunn niet kon tegenhouden. Ronaldo, die in de tweede helft in het veld kwam, raakte laat nog de paal met een kopbal, maar maakte geen fout toen hij aan het einde stond van een lage voorzet van Nuno Mendes. Het was zijn 901e doelpunt van zijn loopbaan.

Statistieken Portugal-Schotland
Statistieken Portugal-SchotlandFlashshare

Portugal leidt Groep A1 met zes punten nadat ze ook Kroatië versloegen in hun openingswedstrijd. Schotland leed twee nederlagen, beide door late doelpunten.