San Marino wint voor het eerst sinds 2004: Liechtenstein wordt opnieuw geklopt

San Marino ontploft: de eerste zege sinds 2004 is binnen
San Marino ontploft: de eerste zege sinds 2004 is binnenProfimedia
Het nationale elftal van San Marino heeft voor het eerst sinds 2004 een wedstrijd gewonnen. In het pittoreske Serravalle won de dwergstaat met 1-0 van Liechtenstein, dezelfde ploeg die twintig jaar en 142 duels geleden voor het laatst werd verslagen.

De zege komt de ploeg van de nieuwe bondscoach Roberto Cevoli ook toe: de ploeg was gedurende de gehele 90 minuten de sterkere ploeg en wist na rust op voorsprong te komen via de 19-jarige Nicko Sensoli, die een foutief weggewerkte bal achter doelman Benjamin Buchel wist te krijgen.

De vriendschappelijke wedstrijd tegen Liechtenstein op 28 april 2004 werd destijds ook met 1-0 gewonnen en was tot vanavond de enige zege uit de historie van het San Marinese voetbal. De Titani hoopten recent eindelijk een wedstrijd te winnen, maar interlands tegen Saint Kitts and Nevis werden met 1-3 verloren en met 0-0 gelijkgespeeld.

San Marino en Liechtenstein komen in de Nations League uit in League D en spelen in een groep met Gibraltar.