Slovenië komt op gelijke hoogte met Noorwegen dankzij zege in Kazachstan

Jan Mlakar scoorde na rust de 0-1
Jan Mlakar scoorde na rust de 0-1ČTK / imago sportfotodienst / dts Nachrichtenagentur
Slovenië heeft de uitwedstrijd bij Kazachstan in Groep 3 van League B in de Nations League met 0-1 gewonnen. In de tweede helft werd Jan Mlakar de matchwinner voor de bezoekers, die in punten op gelijke hoogte komen met koploper Noorwegen.

Er viel weinig te genieten voor de aanwezige toeschouwers in het Almaty Central Stadium, die zagen dat de bezoekers voor rust meer balbezit hadden, maar daar weinig mee deden. De gevaarlijkste momenten waren zelfs voor Kazachstan met de grootste kans voor wie anders dan Adana Demirspor-spits Abat Aymbetov. Zijn lob in de 17e minuut belandde echter op de lat.

Na rust hadden de gastheren een licht overwicht, maar was het Slovenië dat scoorde bij één van de spaarzame momenten voor het doel van Igor Shatskiy. Jan Mlakar scoorde tien minuten na rust met een prachtig schot via de lat. Niet lang daarna raakte Benjamin Sesko de linkerpaal. Het bleef zonder gevolgen, omdat de bezoekers standhielden.

De Slovenen komen dankzij de overwinning op gelijke hoogte met Noorwegen, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. De Scandinaviërs nemen het later vandaag op tegen Oostenrijk, dat ook goed een overwinning kan gebruiken.