Turkije alleen koploper na verdiende zege op Montenegro en gelijkspel Wales op IJsland

Turkije viert de 1-0
Turkije viert de 1-0AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Turkije is na vrijdagavond alleen koploper in Groep 4 van League B na een nipte 1-0 overwinning in Samsun op Montenegro. Het team van bondscoach Vincenzo Montella staat nu 2 punten los van Wales, dat in Reykjavík met 2-2 gelijkspeelde tegen IJsland, nadat het bij rust nog met 0-2 voorstond.

Brennan Johnson (Tottenham) en Harry Wilson (Fulham) zetten de bezoekers binnen een half uur op een comfortabele voorsprong, maar IJsland toonde na de pauze veerkracht. Logi Tomasson schoot droog raak in de rechthoek voor de aansluitingstreffer in de 69e minuut en drie minuten later onderschepte Danny Ward namens Wales een pass, maar werkte daarbij de bal in eigen doel. In de 90e minuut raakte Jon Dagur Thorsteinsson nog de paal namens de gastheren.

Turkije was veel sterker dan Montenegro en noteerde liefst 29 doelpogingen en een Expected Goals (xG) van 3.13, maar kwam slechts tot één doelpunt. Dat is ook in 2024 nog altijd goed voor een zege wanneer de tegenstander niet scoort. Irfan Can Kahveci liep in de 69e minuut tegen een rebound aan na een schot van Kenan Yildiz. Turkije heeft 7 punten, twee voor op Wales, drie op IJsland. Montenegro is na drie nederlagen nog zonder punt.