Winnaars en Verliezers: CR7's zoveelste record en San Marino's legendarische zege

Cristiano Ronaldo vierde dit weekend zijn 900e en 901e doelpunt
Cristiano Ronaldo vierde dit weekend zijn 900e en 901e doelpuntPatricia DE MELO MOREIRA / AFP
De huidige interlandperiode heeft het mogelijk gemaakt om nog een kleine lijst met winnaars en verliezers op te stellen van afgelopen weekend.

Winnaar: Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo heeft 132 doelpunten gemaakt in het shirt van zijn nationale ploeg. De laatste twee daarvan kwamen afgelopen weekend, waarin de Portugezen twee overwinningen boekten en een serieuze poging startten om weer de knock-outfase van de Nations League te bereiken.

Gisteren scoorde de aanvoerder van Portugal in de 2-1 overwinning op Schotland, dat het 48e nationale team werd waartegen hij het net vond. Twee dagen eerder tegen Kroatië (2-1) vierde de Al-Nassr-spits ook zijn 900e doelpunt in zijn carrière in alle competities.

Verliezer: Columbus Crew

In de MLS is er altijd ruimte voor verrassende gebeurtenissen. En afgelopen weekend, waarin de Nations League de landelijke competities in Europa stillegde, kwam er weer een verrassend resultaat uit de Verenigde Staten, met een nog verrassendere oorzaak. Leagues Cup-winnaar Columbus Crew stond op slag van rust 0-0 tegen de Seattle Sounders, toen doelman Abraham Romero met rood van het veld werd gestuurd. Zonder reservekeeper op de bank moest de coach van de thuisploeg verdediger Sean Zawadzki in het doel zetten. De eindstand was 0-4, waarbij Zawadzki in 25 minuten vier keer moest vissen en FC Groningen-legende Albert Rusnak een hattrick scoorde.

Winnaar: San Marino

De 1-0 overwinning op Liechtenstein was historisch, want het was de eerste overwinning van het nationale team in de afgelopen 20 jaar. Een prestatie die alleen tegen Liechtenstein mogelijk is, en alleen met 1-0. Een 5 september die daarom de geschiedenis in gaat voor het kleine stadstaatje in Noord-Italië en waarbij de naam van Nicko Sensoli tot in de eeuwigheid zal weerklinken voor wat er werd bereikt. Ook omdat, laten we dat niet vergeten, we het hier hebben over het nationale team dat onderaan de FIFA-ranglijst staat.

Verliezer: Zwitserland

Na een prima EK, waarin ze Italië een lesje leerden in de achtste finale en in de kwartfinale op strafschoppen werden uitgeschakeld door Engeland, stortte Zwitserland in bij de start van de Nations League en leed het twee nederlagen op rij. De eerste, uit met 2-0 tegen Denemarken, had al voor een zekere nervositeit gezorgd, mede door de twee rode kaarten, maar het thuisdebacle van gisteravond (1-4) tegen een Spaanse ploeg die meer dan 70 minuten met tien man stond, bevestigde de abominabele start van de Zwitserse ploeg.