België klopt Engeland in Nations League en stijgt naar plek twee

België klopte Engeland in Leuven met 3-2 en is volop in de race
België klopte Engeland in Leuven met 3-2 en is volop in de raceANP
Ook de Engelse voetbalsters hebben zich laten verrassen door België in de Nations League. Het werd in Leuven 3-2, wat goed nieuws betekent voor Oranje. Nederland heeft met nog twee wedstrijden te gaan in de poule 3 punten voorsprong op de WK-finalist. De groepswinnaar houdt kans op plaatsing voor de Olympische Spelen.

De Belgische Laura De Neve opende uit een vrije trap in de 9e minuut de score in een uitverkocht stadion in Leuven. Het spel lag even later lange tijd stil vanwege een zware blessure bij Alex Greenwood, die niet verder kon. Het bracht de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman niet in de war, gezien de treffers van Lucy Bronze en Francesca Kirby in de 38e en 44e minuut. In de 14 minuten toegevoegde tijd maakte Tessa Wullaert voor rust nog gelijk.

Een door Wullaert benutte strafschop in de slotfase bracht de beslissing. Oranje verloor vorige maand ook al in België (2-1).

Op 1 december speelt Oranje op Wembley tegen Engeland, daarna komt België naar Nederland voor de laatste groepswedstrijd. De Belgen staan nu tweede met 2 punten achterstand op Oranje.