Engeland loopt groepswinst in Nations League mis ondanks 6-0 zege

Na afloop van Engeland-Nederland op Wembley juichte Andries Jonker ondanks een 3-2 nederlaagProfimedia
Sarina Wiegman kan deelname aan de Olympische Spelen vergeten. De Nederlandse bondscoach van Engeland zag haar ploeg een ruime zege boeken bij Schotland (0-6). Nederland bleef Engeland in de strijd om de groepswinst op doelsaldo net voor door België met 4-0 te verslaan.

Voor het reeds uitgeschakelde Schotland was een grote nederlaag niet nadelig. Engeland zou bij de Spelen in Parijs met Schotse speelsters onder de vlag van Groot-Brittannië deel kunnen nemen. Het finaletoernooi van de Nations League gaat nu, in februari, tussen Frankrijk, Spanje, Duitsland en Oranje.

Engeland maakte het verschil op Hampden Park voor rust. Alex Greenwood opende in de 13e minuut met haar hoofd de score. In de laatste zeven minuten van de eerste helft scoorde de ploeg van Wiegman nog drie keer, via Lauren James (twee keer) en Beth Mead. In de beginfase van de tweede helft viel de vijfde treffer, van Francesca Kirby.

Vijf doelpunten waren niet genoeg, omdat Oranje kort voor tijd de derde treffer maakte. Lucy Bronze leek Engeland diep in blessuretijd met de 6-0 alsnog te redden. Toen de speelsters in de middencirkel bij elkaar kwamen, hoorden ze dat Nederland in Tilburg voor de 4-0 zorgde.

Wiegman strandde drie jaar terug in Tokio met Nederland in de kwartfinale van de Olympische Spelen, tegen de Verenigde Staten.