Frankrijk klopt Duitsland en biedt Oranje herkansing voor de Spelen

Frankrijk klopt Duitsland en biedt Oranje herkansing voor de SpelenAFP
Frankrijk heeft de Nederlandse voetbalsters een goede dienst bewezen door in de halve finale van de Nations League te winnen van Duitsland. In Lyon werd het 2-1 voor het gastland van de komende Olympische Spelen. Omdat Frankrijk als organisator van de Spelen automatisch geplaatst is voor het olympische voetbaltoernooi gaat de plek voor de tweede finalist van de Nations League naar de winnaar van de troostfinale. Die gaat volgende week tussen Oranje en Duitsland. De wedstrijd wordt woensdag in Heerenveen gespeeld.

Frankrijk maakte tegen Duitsland vlak voor rust het verschil. Kadidiatou Diani zette de ploeg van coach Hervé Renard in de 41e minuut op voorsprong en in de extra tijd van de eerste helft maakte Sakina Karchaoui er uit een penalty 2-0 van. Vlak voor tijd kreeg ook Duitsland een strafschop, die door Giulia Gwinn werd benut. Verder dan dat kwamen de Duitse speelsters niet, waardoor Oranje over een paar dagen een herkansing krijgt.

Frankrijk neemt het in de finale op tegen regerend wereldkampioen Spanje, dat Oranje met 3-0 versloeg. De eindstrijd van de Nations League, bezig aan de eerste editie, wordt gespeeld in Sevilla en is ook op woensdag.