Yussuf Poulsen steelt show met spectaculaire omhaal in Deense zege op Servië

Yussuf Poulsen maakte het tweede doelpunt voor Denemarken
Yussuf Poulsen maakte het tweede doelpunt voor DenemarkenLiselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AFP
Denemarken heeft ook de tweede wedstrijd van hun Nations League-groepsfase gewonnen. Servië werd met 2-0 te verslagen in het Parken Stadion in Kopenhagen en daarmee is Denemarken nu al 13 ongeslagen wedstrijden op rij op eigen bodem.

Na het eerste ongeslagen EK in 24 jaar veranderde Denemarken zijn vorm onder interim-coach Lars Knudsen met een 2-0 overwinning op Zwitserland op speeldag één van de nieuwe Nations League en ze begonnen zondagavond op dezelfde manier.

Albert Gronbaek, die een geweldige teamprestatie afrondde na een één-tweetje met Yussuf Poulsen, tikte de bal schitterend bij de tweede paal langs een hulpeloze Predrag Rajkovic, hoewel zijn eerste interlanddoelpunt eerst enkele minuten VAR-controle van scheidsrechter Chris Kavanagh moest overleven.

Na slechts één keer gescoord te hebben in vier wedstrijden, nadat het regerend kampioen Spanje op de eerste speeldag op een doelpuntloos gelijkspel had gehouden, stond Servië nu voor een belangrijke taak.

Toch was het Denemarken dat tot het einde van de eerste helft de overhand had en hun dominantie werd alleen maar groter na de rust, wat resulteerde in een tweede doelpunt. Het was het wachten waard, want Poulsen zorgde voor hét hoogtepunt van de speelronde met een prachtige omhaal op de voorzet van Victor Kristiansen.

Deze goal was alles wat de Denen nodig hadden om Servië voor de rest van de wedstrijd effectief te bedwingen, waardoor de Servische bondscoach Stojkovic op zoek bleef naar de eerste overwinning sinds hij in juni Zweden versloeg. Verrassend genoeg is dit resultaat slechts de vierde nederlaag in 20 wedstrijden voor de Serviërs in alle edities van de Nations League.

Ondertussen heeft een vierde overwinning in vijf ontmoetingen Denemarken aan de top van Groep A4 gebracht en staan ze vijf punten boven Europees kampioen Spanje na slechts twee speeldagen, ook al hebben ze een wedstrijd meer gespeeld.