Zwitserland verliest ook derde wedstrijd, Spanje grijpt macht na late overwinning

Spanje viert de enige treffer van de wedstrijd
Spanje viert de enige treffer van de wedstrijdCredit: ČTK / AP / Jose Breton
Zwitserland heeft ook de derde wedstrijd in Groep 4A van de Nations League verloren. Op bezoek bij Servië verloor de ploeg van bondscoach Murat Yakin met 2-0. In Murcia was Europees kampioen Spanje te sterk voor Denemarken, dat voor het eerst puntenverlies leed.

Na de nederlagen op bezoek bij Denemarken (2-0) en thuis tegen Spanje (4-1), verloren de Zwitsers ook de derde wedstrijd na de na strafschoppen verloren kwartfinale tegen Engeland op het EK.

Door een eigen doelpunt van Nico Elvedi werd het op slag van rust 1-0 voor de Serven, die na rust via topscorer aller tijden Aleksandar Mitrovic de score verdubbelden.

Na 72 minuten voetbal miste Breel Embolo een penalty voor Zwitserland, dat ondanks verwoede pogingen niet meer terug kon komen in de wedstrijd.

Servië - Zwitserland
Servië - ZwitserlandFlashscore

Spanje - Denemarken

Spanje deed uitstekende zaken door op eigen veld te winnen van Denemarken, dat de eerste twee wedstrijden tegen Zwitserland (2-0) en Servië (2-0) gewonnen had.

Zonder EK-sterren als Rodri, Dani Olmo en Nico Williams kwam de ploeg van bondscoach Luis de la Fuente pas laat tot scoren.

Real Sociedad-middenvelder Martin Zubimendi speelde als vervanger van Rodri en maakte tien minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd.

Na drie wedstrijden is Spanje de nieuwe koploper in Groep 4A met zeven punten, Denemarken volgt op één punt. Servië is derde met vier punten en Zwitserland staat puntloos laatste.

Over drie dagen is het Spanje - Servië en Zwitserland - Denemarken.