Kylian Mbappe scoort voor Real Madrid tegen Atalanta in wedstrijd om Super Cup

Kylian Mbappe scoorde de 2-0
Kylian Mbappe scoorde de 2-0Profimedia
Real Madrid heeft de Europese Super Cup gewonnen. De laatste winnaar van de Champions League overklaste Atalanta na rust (2-0). Federico Valverde opende de score tegen de titelhouder van de Europa League in Warschau. Vervolgens maakte Kylian Mbappé zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club uit de hoofdstad van Spanje.

De Franse superster, overgekomen van Paris Saint-Germain, vormde samen met Vinicius Júnior en Rodrygo de aanvalslinie van de Spaanse kampioen. Jude Bellingham speelde net achter dit offensieve trio. Real Madrid had in de openingsfase de overhand, maar Atalanta hield dapper stand. Aanvoerder Marten de Roon bracht de Italiaanse club zelfs bijna op voorsprong. Verdediger Éder Militao van Real werkte een voorzet van de Nederlandse middenvelder bijna in eigen doel. Atalanta ontsnapte vlak voor rust toen Rodrygo op de lat schoot.

Statistieken
StatistiekenFlashshare

De Roon ontbrak bij het Nederlands elftal op het EK door een blessure. Hij speelde zijn ploeggenoot Mario Pasalic in de openingsfase van de tweede helft vrij, maar doelman Thibaut Courtois van Real stond de openingstreffer van de Kroaat nog net in de weg. Real Madrid maakte in de tweede helft steeds beter duidelijk dat het veel topspelers heeft die een duel kunnen beslissen. Valverde schoot raak na een geniale ingeving van Vinicius Júnior. Ook Mbappé trof doel, nadat hij fraai was vrijgespeeld door Bellingham.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Koopmeiners

Teun Koopmeiners ontbrak bij Atalanta omdat hij al weken met zijn hoofd bij een transfer naar Juventus is. Mitchel Bakker mocht halverwege de tweede helft invallen bij de formatie uit Bergamo.