Feyenoord O19 geeft goede voorbeeld aan eerste elftal in uitwedstrijd in Madrid

Antoni Milambo was een van de doelpuntenmakers voor Feyenoord
Antoni Milambo was een van de doelpuntenmakers voor FeyenoordProfimedia
Feyenoord O19 trad woensdagmiddag in Madrid aan tegen de leeftijdsgenoten van Atlético en gaf alvast het goede voorbeeld aan het team van Arne Slot door met 1-2 te winnen.

Het team van Feyenoord, dat bestaat uit een combinatie van spelers van Jong Feyenoord en Feyenoord O19, won de eerste wedstrijd met 3-0 van Celtic en staat nu eerste in de UEFA Youth League-poule met zes punten. De volgende elf spelers verschenen woensdag aan de aftrap: Ismail Ka; Givairo Read, Djomar Giersthove (C), Marouane Sebbar, Jan Plug; Gjivai Zechiël, Nassim El Harmouz, Antoni Milambo; Jaden Slory, Zepiqueno Redmond, Leo Sauer.

Atlético Madrid kwam vlak voor rust op voorsprong vanaf de strafschopstip, maar in de tweede helft was het Feyenoord dat tweemaal mocht aanleggen vanaf elf meter. Antoni Milambo en Jaden Slory lieten die kansen niet onbenut, waardoor Feyenoord uiteindelijk in de extra tijd op voorsprong kwam.

De andere Nederlandse clubs presteren tot dusver ook naar behoren in de Youth League. PSV O19 speelde gisteren net als de hoofdmacht gelijk tegen Sevilla en AZ O19 boekte de ruimste overwinning ooit in de competitie door Klaipedos FM met liefst 12-0 te verslaan.