PSV O19 sleept punt uit het vuur in hoogstaande jeugdwedstrijd tegen PSG

Robin van Duiven knikte de 3-3 tegen de touwen
Robin van Duiven knikte de 3-3 tegen de touwenČTK/imago sportfotodienst
PSV onder 19 heeft dinsdagmiddag met 3-3 gelijkgespeeld in een spectaculair UEFA Youth League-duel tegen de leeftijdsgenoten van Paris Saint-Germain, de club die de hoofdmacht van PSV vanavond treft in het eigen Parc des Princes.

PSV O19 heeft voor het eerst dit seizoen een punt overgehouden aan een affiche in de UEFA Youth League. Op bezoek bij Juventus werd er met 1-0 verloren en de thuiswedstijd tegen Sporting eindigde in een 0-2 nederlaag. Dinsdagmiddag had de ploeg slechts zes minuten nodig om te doen wat het in de eerste twee duels naliet: scoren. Het was Fabio Kluit die de Eindhovenaren op voorsprong zette, voordat hij het veld al vroeg gebleseerd moest verlaten. Zijn vervanger Manuel Bahaty liet zich echter ook direct gelden door een assist te leveren op Fabian Merién, die kort voor rust opnieuw tot scoren kwam.

De opstellingen van beide teams
De opstellingen van beide teamsFlashsha.re

De Eindhovense talenten konden echter niet voorkomen dat de Fransen ook voor rust al twee keer toe wisten te slaan via Yanis Khafi en Mahamadou Sangare. Eerstgenoemde speler bracht zijn ploeg in de 63e minuut ook weer op voorsprong, maar door een rake kopbal van Robin van Duiven werd de stand ruim tien minuten voor tijd toch weer gelijkgetrokken.