PSV O19 vergeet zichzelf te belonen tegen Sevilla O19 en staat tweede in groep B

Jason van Duiven (L) en Emir Bars zijn twee van de smaakmakers bij het samengestelde O19-team van PSVProfimedia
PSV O19 speelde dinsdagmiddag de eerste thuiswedstrijd in de UEFA Youth League. Net als bij de hoofdmacht was Sevilla de tegenstander. De talenten uit Eindhoven kwamen op het eigen trainingscomplex De Herdgang niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waar het ook de overwinning had kunnen opstrijken.

Nederlandse profclubs spelen al even zonder O19-lichting, dus het elftal van PSV bestaat uit een combinatie van spelers van Jong PSV en PSV O18. De volgende elf talenten verschenen aan de aftrap: Niek Schiks; Bram Rovers, Emmanuel van de Blaak, Matteo Dams, Renzo Tytens; Wessel Kuhn, Tygo Land, Tim van den Heuvel; Tai Abed, Jason van Duiven (C), Emir Bars.

PSV O19 won eerder deze campagne met 2-1 van Arsenal door een eigen doelpunt en een vrije trap van Jason van Duiven. Zijn jongere broertje Robin maakte onlangs zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie en zat dinsdag voor de eerste keer op de bank in de Youth League.

In de poule van PSV won RC Lens eerder met 1-0 van Sevilla en dinsdag wonnen de Fransen met dezelfde uitslag van Arsenal.

Statistieken PSV O19 - Sevilla O19
Statistieken PSV O19 - Sevilla O19Flashscore

Eerste helft

Het eerste grote gevaar van de wedstrijd kwam pas in de 40e minuut, maar leverde wel direct een doelpunt op. Sevilla kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van Van den Heuvel, die de bal via zijn achterhoofd achter doelman Schiks zag verdwijnen. PSV kwam in de eerste helft niet evrder dan een klein kansje voor Van Duiven.

Tweede helft

In de tweede helft was PSV duidelijk de betere ploeg. Dat uitte zich in vijf doelpogingen tegenover nul van Sevilla. Eén van die pogingen kwam van de voet van de matchwinnaar van vorige week, Van Duiven. Hij benutte een penalty in de 61e minuut na een overtreding in de 16 van Sergio Martinez Macias. Helaas lukte het de jonge Eindhovenaren niet om het overwicht om te zetten in een overwinning, die ze op basis van de tweede helft wel verdienden.

Door het gelijkspel staat PSV nu met vier punten op de tweede plaats in groep B, achter RC Lens, dat zijn beide wedstrijden won. De twee ploegen treffen elkaar op 24 oktober.