PSV onder 19 gaat ook in tweede Youth League-wedstrijd onderuit zonder te scoren

Noah Fernandez is een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van PSV
Noah Fernandez is een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van PSVČTK/imago sportfotodienst/Joris Verwijst
PSV Onder 19 nam het dinsdagmiddag op tegen de leeftijdsgenoten van Sporting CP in teken van de UEFA Youth League. De wedstrijd op De Herdgang eindigde in 0-2 voor de bezoekers.

Ook in de nieuwe Champions League-opzet spelen de jeugdelftallen in de groepsfase dezelfde affiches als de A-elftallen. En dus mocht PSV O19 het in eerste instantie opnemen tegen Juventus O19. Net als het eerste elftal verloren de jonge Eindhovenaren in Turijn, maar dan met 1-0.

Statistieken van de wedstrijd
Statistieken van de wedstrijdFlashsha.re

Dinsdagmiddag mochten de talenten van PSV in eigen huis laten zien wat ze waard waren tegen de hoog aangeschreven jeugdopleiding van Sporting. De Portugezen kwamen in de extra tijd van de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Afonso Moreira. Vlak na rust werd de marge verdubbeld Eduardo Felicissimo en hij bepaalde ook direct de einduitslag op 0-2.

PSV begon aan de wedstrijd met de volgende elf spelers: Tijn Smolenaars; Eus Waayers, Michael Bresser, Samuel Gomez van Hoogen, Floris Bos; Fabian Merien, Noah Fernandez, Noah Fernandez; Manuel Bahaty, Sami Bouhoudane, Ayodele Thomas.