PSV wint eerste Youth League-wedstrijd van het seizoen op bezoek bij Arsenal

Jason van Duiven bepaalde de einduitslag op 2-1
Jason van Duiven bepaalde de einduitslag op 2-1Profimedia
In aanloop naar de Champions League-wedstrijd tussen PSV en Arsenal troffen de O19-elftallen van de clubs elkaar op Meadow Park in het teken van de Youth League.

In Nederland wordt er niet meer met O19-teams gespeeld, dus het elftal van PSV bestaat uit een combinatie van de beloftenploeg en het 018-team. PSV begon de wedstrijd met de volgende elf spelers: Niek Schiks; Bram Rovers, Emmanuel van de Blaak, Matteo Dams, Renzo Tytens; Wessel Kuhn, Tygo Land, Tai Abed; Jevon Simons, Jason van Duiven (C), Emir Bars.

Het was de thuisploeg die in de eerste helft op voorsprong kwam door een doelpunt van de 16-jarige Ethan Nwaneri. Vlak voor rust deed PSV wat terug via de Turkse jeugdinternational Bars. In de 70e minuut bepaalde aanvoerder Van Duiven de einduitslag op 2-1 met een uitstekende vrije trap.

De eerste elftallen van Arsenal en PSV nemen het vanavond om 21.00 tegen elkaar op in het Emirates Stadium.