Duitse Bondscoach Julian Nagelsmann debuteert met zege op VS

Duitse Bondscoach Julian Nagelsmann debuteert met een zege
Duitse Bondscoach Julian Nagelsmann debuteert met een zegeAFP
Julian Nagelsmann is goed begonnen aan zijn periode als bondscoach van Duitsland. De opvolger van de ontslagen Hansi Flick zag zijn elftal zaterdag in East Hartford een oefenwedstrijd winnen van de Verenigde Staten: 1-3. Bij de Amerikanen deden de PSV'ers Sergiño Dest (basisspeler) en Ricardo Pepi (invaller) mee.

Aanvoerder Christian Pulisic zette de Verenigde Staten in de 27e minuut op voorsprong. Ilkay Gündogan deed nog in de eerste helft wat terug voor de Duitsers.

Na rust trok het elftal de wedstrijd naar zich toe. Niclas Füllkrug en Jamal Musiala scoorden in respectievelijk de 58e en 61e minuut: 1-3.

Duitsland, organisator van het EK van volgend jaar, speelt woensdag nog een oefenwedstrijd, dan tegen Mexico.