Duitsland doelpuntrijk gelijk tegen Oekraïne in duizendste interland

Joshua Kimmich na afloop van de oefeninterland in het Weserstadion in Bremen
Joshua Kimmich na afloop van de oefeninterland in het Weserstadion in BremenANP
De Duitse nationale ploeg heeft in de duizendste interland met 3-3 gelijkgespeeld tegen Oekraïne. In Bremen voorkwam het team van coach Hansi Flick met moeite een nederlaag.

De Oekraïners leidden met nog zeven minuten op de klok met 3-1. In blessuretijd zorgde aanvoerder Joshua Kimmich toch nog voor 3-3. Kai Havertz maakte in de 83e minuut de aansluitingstreffer voor Duitsland.

Het publiek liet met een fluitconcert zijn onvrede blijken over het moeizame optreden van het Duitse team. Als organisator is Duitsland al zeker van deelname aan het EK volgend jaar. Maar in de oefenwedstrijden kunnen de mannen van Flick nog weinig indruk maken. In maart verloren de Duitsers van België. Bij het WK vorig jaar in Qatar werd Duitsland al in de groepsfase uitgeschakeld. Ondanks de kritiek mocht Flick aanblijven als trainer.

Scoreverloop
ScoreverloopFlashsha.re

Opbrengst wedstrijd

Duitsland begon wel goed aan het duel. Niclas Füllkrug opende al na 6 minuten de score. Maar dankzij twee treffers van Viktor Tsygankov en een eigen doelpunt van Antonio Rüdiger pakte Oekraïne een 3-1-voorsprong. Maar de Duitsers kwamen toch nog terug.

De Duitse president Frank-Walter Steinmeier en de Oekraïense ambassadeur in Duitsland, Oleksiy Makeyev, zaten op de tribune. De opbrengst van de wedstrijd gaat naar de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.