Duitsland komt niet van slechte vorm af en verliest ook in oefenduel van Colombia

Leroy Sané die baalt na een tegendoelpunt van Duitsland
Leroy Sané die baalt na een tegendoelpunt van DuitslandANP
Het Duitse voetbalelftal blijft tegenvallende resultaten boeken. De formatie van de onder zware druk staat trainer Hansi Flick verloor dinsdag in Gelsenkirchen een oefenwedstrijd van Colombia, 0-2.

Kort na rust kwam Colombia op voorsprong door een doelpunt van Luis Díaz. De spits van Liverpool scoorde met het hoofd, na een voorzet van Juan Cuadrado. In de slotfase benutte Cuadrado nog een strafschop.

Halverwege de eerste helft werd het duel kort onderbroken omdat twee toeschouwers het veld opliepen, kennelijk met de bedoeling zich aan het doel vast te plakken. Ze werden door ordebewakers al snel van het veld gehaald.

Organisator EK 2024

Enkele dagen geleden verloren de Duitsers nog in Warschau van Polen (1-0). Aangezien het land in 2024 de organisator van het EK is hoeft het geen kwalificatiewedstrijden te spelen.

Eind vorig jaar werd Duitsland op het WK in Qatar al in de groepsfase uitgeschakeld.