Engeland lijdt nederlaag tegen IJsland op Wembley in laatste oefenduel voor EK

Jon Dagur Thorsteinsson legde Engeland over de knie in de 12e minuut
Jon Dagur Thorsteinsson legde Engeland over de knie in de 12e minuutAFP
Engeland heeft op Wembley met 1-0 van IJsland verloren in de laatste oefenwedstrijd voor het aanstaande EK in Duitsland. Jon Dagur Thorsteinsson zorgde met zijn doelpunt in de eerste helft voor een verrassende, maar verdiende overwinning voor de Scandinavische deelnemers.

Thorsteinsson scoorde in de 12e minuut, toen hij een scherpe counter afrondde met een laag schot door de benen van John Stones heen, waarmee hij doelman Aaron Ramsdale bij de tweede paal verraste. Aanvoerder Harry Kane miste in de 28e minuut een gouden kans op de gelijkmaker toen hij de voorzet van Cole Palmer van zes meter afstand over schoot.

IJsland, komende maandag in De Kuip de tegenstander in de laatste oefenwedstrijd van Oranje, eindigde als sterkere ploeg en verdiende de overwinning. Engeland oogde stroef in de laatste wedstrijd voor het EK, waar ze aanstaande zondag in Gelsenkirchen in de openingswedstrijd van Groep C tegen Servië spelen.