Ex-Groninger Antman sleept oefenremise uit het vuur voor Finland tegen Schotland

Oliver Antman benut een penalty voor de 2-2
Oliver Antman benut een penalty voor de 2-2Profimedia
In Glasgow heeft Schotland in de laatste wedstrijd voor het EK een voorsprong van twee doelpunten uit handen gegeven en met 2-2 gelijkgespeeld tegen Finland. Na de vrij tegenvallende 2-0 overwinning op Gibraltar gaan de Schotten zo met een niet al te goed gevoel richting Duitsland, ondanks een overtuigende kwalificatiereeks.

Een eigen doelpunt van Arttu Hoskonen in de 54e minuut en een goal van Lawrence Shankland op aangeven van Liverpools Andrew Robertson vier minuten later zorgden voor de 2-0 voorsprong. Oliver Antman, vorig seizoen uitkomend voor FC Groningen, viel in de 57e minuut in en hielp Finland aan een gelijkspel. Hij gaf de assist op de 2-1 van Benjamin Kallman en benutte een strafschop in de 85e minuut om Hampden Park het zwijgen op te leggen.

Schotland opent het EK op 14 juni met een wedstrijd tegen Duitsland in groep A. De andere landen in de groep zijn Zwitserland en Hongarije. Finland is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor het eindtoernooi.