Frankrijk boekt ruime oefenzege op Schotland na initiële achterstand

Mbappé lost een schot
Mbappé lost een schotAFP
Frankrijk heeft een oefenwedstrijd tegen Schotland gewonnen. De Fransen, afgelopen vrijdag nog met 2-1 te sterk voor het Nederlands elftal in de EK-kwalificatie, waren in het stadion van Lille met 4-1 te sterk.

Benjamin Pavard maakte de eerste twee doelpunten voor de Fransen in de eerste helft. Schotland was daarvoor op voorsprong gekomen via Billy Gilmour. Nog voor de rust maakte Kylian Mbappé uit een strafschop de derde Franse treffer. In de tweede helft zag Antoine Griezmann zijn inzet op de lat belanden. In de rebound was Kingsley Coman wel trefzeker voor de eindstand.

Statistieken Frankrijk - Schotland
Statistieken Frankrijk - SchotlandFlashshare

Frankrijk en Schotland zijn al zeker van kwalificatie voor het EK van 2024. Frankrijk is na zes wedstrijden nog zonder puntverlies in de groep van Nederland. Schotland heeft zich in groep A door een zege van Spanje op Noorwegen zondag geplaatst voor de eindronde in Duitsland.