Matig Jong Oranje verliest in halfgevuld Goffertstadion oefenduel van Noorwegen

Andreas Schjelderup viert de 1-2
Andreas Schjelderup viert de 1-2ANP
Jong Oranje heeft in een oefenduel van Jong Noorwegen verloren. In een halfgevuld Goffertstadion werd het 2-1 voor de Scandinaviërs.

Al na twee minuten kwam Oranje op een 1-0-achterstand. Seedy Jatta dook op bij de tweede paal, waar hij na een indraaiende voorzet binnentikte. Nederland schroefde daarna het tempo op. Dat leidde na ruim een kwartier spelen tot de 1-1. Ruben van Bommel profiteerde van onnodig balverlies van Ajax-middenvelder Sivert Mannsverk. Na de gelijkmaker drong Nederland verder aan en kreeg het nog wat kansen, maar de ruststand bleef gelijk.

Direct na rust kende Noorwegen net als in de eerste helft een sterke fase waarin het bijna op voorsprong kwam. Daarbij verdedigde Oranje matig. De tweede Noorse goal kon nog even worden voorkomen, maar in minuut 55 viel die alsnog. Andreas Schjelderup maakte de 2-1 en zette zo de eindstand op het bord. Ibrahim Cissoko kreeg nog een grote kans op de gelijkmaker in de slotfase, maar de 20-jarige invaller miste.

De uitslag
De uitslagFlashshare

Kwalificatie

De ploeg van bondscoach Michael Reiziger speelt maandag in de EK-kwalificatiereeks een uitwedstrijd tegen Moldavië. Eerder werd dat land met 3-0 verslagen. Oranje won verder alle zes de groepsduels en staat bovenaan in de poule.