Messi maakt honderdste doelpunt voor Argentinië in grote overwinning op Curaçao

Messi na het scoren van zijn honderdste doelpunt voor Argentinië
Messi na het scoren van zijn honderdste doelpunt voor ArgentiniëANP
Lionel Messi heeft zijn honderdste doelpunt gemaakt voor de nationale ploeg van Argentinië. De aanvoerder deed dat in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Curaçao door in de twintigste minuut de bal van zo'n twaalf meter in de verre hoek te schuiven.
Argentinië 7-0 Curaçao
Argentinië 7-0 CuraçaoFlashshare

In dezelfde wedstrijd, die de Argentijnen met 7-0 wonnen, maakte de 35-jarige speler van Paris Saint-Germain nog in de eerste helft ook doelpunt nummer 101 en 102 in zijn interlandcarrière. De reeds gestopte internationals Gabriel Batistuta en Sergio Agüero volgen de topscorer aller tijden van hun land op grote afstand met respectievelijk 56 en 41 goals.

Tot de 20e minuut wist Curaçao-keeper Eloy Room, bekend in Nederland door zijn 133 wedstrijden voor Vitesse, zijn doel nog schoon te houden met een aantal knappe reddingen, maar na de goal van Messi was het eerste schaap over de dam. De ruststand was 5-0, dankzij goals van Nico González, Enzo Fernández en nog tweemaal Messi.

In de tweede helft wisten de Curaçaoënaren de schade enigszins te beperken, met "slechts" twee tegendoelpunten, van Ángel Di María en Gonzalo Montiel. Curaçao, spelend met onder andere de ex-FC Groningen broertjes Juninho en Leandro Bacuna en Vurnon Anita, Kevin Felida en Juriën Gaari van RKC Waalwijk, wist nooit echt gevaar te creëren voor het doel van de Argentijnen.

Statistieken Argentinië-Curaçao
Statistieken Argentinië-CuraçaoFlashshare

Enkele dagen eerder was Messi ook al trefzeker geweest voor de nationale ploeg. In wat voor de Argentijnen de eerste wedstrijd als regerend wereldkampioen was, werd Panama in een vriendschappelijke wedstrijd in Buenos Aires met 2-0 verslagen. Messi scoorde in de slotfase uit een vrije trap. Het betekende het achthonderdste doelpunt uit zijn carrière. Dat aantal staat na zijn hattrick tegen Curaçao dus op 803.