Mexico verslaat VS van Pochettino voor het eerst in vijf jaar bij afscheid Guardado

Jimenez viert zijn doelpunt
Jimenez viert zijn doelpuntCredit: ČTK / imago sportfotodienst / David Leah
Mauricio Pochettino heeft zijn eerste nederlaag als bondscoach van de Verenigde Staten geleden. Tegen eeuwige rivaal Mexico werd in een vriendschappelijk duel met 2-0 verloren.

De VS waren sinds 2019 zeven wedstrijden tegen Mexico ongeslagen, maar doelpunten van Raul Jimenez en Cesar Huerta maakte een einde aan die reeks.

Pochettino debuteerde afgelopen weekend met een 2-0 overwinning op Panama, maar zijn team, dat meerdere vaste krachten miste, moest tegen Mexico het onderspit delven.

Tyler Adams, Tim Weah en Folarin Balogun waren afwezig bij de Amerikanen en ook Christian Pulisic en Weston McKennie besloten niet mee te gaan naar Mexico en terug te keren naar hun clubs. Malik Tillman van PSV begon in de basis en speelde 63 minuten.

Guardado

De wedstrijd stond bij de Mexicanen in het teken van de 38-jarige oud-PSV'er Andres Guardado, die zijn 182e en laatste interland speelde. De nummer 18, die verdergaat in de staf van bondscoach Javier Aguirre, werd na 18 minuten gewisseld en kreeg een staande ovatie van het publiek.

Vier minuten later kon het publiek opnieuw gaan staan toen Jimenez op heerlijke wijze een vrije trap binnenschoot. De Fulham-spits was net na rust ook betrokken bij de 2-0. Hij wist de bal te heroveren in de zestien van de VS waarna Huerta na een goede actie kon afronden.