Ook AC Milan-aanvaller Christian Pulisic haakt af voor vriendschappelijk duel VS

Christian Pulisic (L) in duel met Panama-middenvelder Adalberto Carrasquilla
Christian Pulisic (L) in duel met Panama-middenvelder Adalberto CarrasquillaČTK / imago sportfotodienst / BEAUTIFUL SPORTS/Coleman
AC Milan-aanvaller Christian Pulisic is een van de vijf spelers die rust krijgen bij de nationale ploeg van de Verenigde Staten voor de vriendschappelijke wedstrijd van dinsdag in Mexico, aldus US Soccer.

Pulisic maakte het eerste Amerikaanse doelpunt in de 2-0 overwinning van zaterdag op Panama in Austin, Texas, die een triomfantelijk debuut betekende voor de nieuwe Amerikaanse coach Mauricio Pochettino van Argentinië. Op zondag werd Pulisic teruggestuurd naar AC Milan, nadat de 26-jarige vleugelspeler de afgelopen maand een groot aantal minuten had gespeeld voor zijn Italiaanse club en de Amerikaanse ploeg.

'In het belang van de spelers'

Marlon Fossey, Weston McKennie, Ricardo Pepi en Zack Steffen hebben allemaal lichte blessures en werden eerder al teruggestuurd naar hun clubs voor evaluatie en behandeling. “Zoals we al zeiden, nemen we altijd beslissingen die in het belang van onze spelers zijn en respecteren we de relatie die we met hun clubs hebben,” zei Pochettino.

Er worden geen extra spelers aan het Amerikaanse team toegevoegd voor de wedstrijd van dinsdag tegen aartsrivaal Mexico in Guadalajara.