Slovenië wint vriendschappelijke interland tegen Armenië met nipte cijfers

De basiself van Slovenië tegen Armenië
De basiself van Slovenië tegen ArmeniëProfimedia
Slovenië heeft in een vriendschappelijke interland met 2-1 van Armenië gewonnen. Voor rust vond Pisa-aanvaller Jan Mlakar het net (11’), na rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte via Varazdat Haroyan (56’). Het laatste woord was voor de thuisploeg, dat won dankzij een doelpunt van Maribor-middenvelder Josip Ilicic (63’).

Slovenië oefent zaterdagmiddag (15.00 uur) ook nog tegen Bulgarije en zal daarna naar Duitsland afreizen om het tijdens de groepsfase van het EK in Groep C op te nemen tegen Denemarken, Engeland en Servië. Hun openingswedstrijd is op 16 juni (18.00 uur) tegen de Denen in Stuttgart.

Dat is een bekende tegenstander voor het team van bondscoach Kek Matjaz, aangezien Denemarken de voornaamste concurrent was tijdens de kwalificatiereeks. Beide landen eindigden in Groep H op 22 punten en plaatsten zich daarmee direct voor de eindronde. In Slovenië werd het 1-1, in Denemarken 2-1 voor de Scandinaviërs.