Uruguay boekt ruime oefenzege op Mexico dankzij hattrick Darwin Nunez

Darwin Nunez leidde Uruguay naar de overwinning met drie doelpunten
Darwin Nunez leidde Uruguay naar de overwinning met drie doelpuntenProfimedia
In de nacht van woensdag op donderdag heeft Uruguay een daverende 4-0 overwinning geboekt op Mexico in een oefenwedstrijd in de aanloop naar de Copa America. Liverpools Darwin Nunez was de gevierde man met drie doelpunten in Denver.

Nunez scoorde in de zevende, 44ste en 49ste minuut, Facundo Pellistri maakte het andere doelpunt voor Uruguay op een miserabele avond voor Mexico op het Empower Field in Denver, Colorado. Bij Mexico mocht Feyenoords Santiago Gimenez de laatste zes minuten van de wedstrijd meedoen, ex-Ajacied Edson Alvarez speelde de hele wedstrijd.

De Noord-Amerikanen staat nu voor een moeilijke vriendschappelijke wedstrijd tegen het machtige Brazilië in College Station in Texas op zaterdag in wat hun laatste oefenduel is voordat de Copa America later deze maand van start gaat.

Uruguay gaat vol vertrouwen de Copa America in nadat het Mexico met gemak versloeg. De overwinning van woensdag was Uruguay's laatste wedstrijd voordat ze het op 23 juni opnemen tegen Panama in Groep C van de Copa America, waar ook de Verenigde Staten en Bolivia deel van uitmaken.