Ajacied Yohannes jongste debutant sinds 2001 en scoort bij debuut nationale ploeg

Yohannes viert haar treffer
Yohannes viert haar trefferProfimedia
Lily Yohannes heeft haar debuut voor het Amerikaanse nationale elftal opgeluisterd met een doelpunt. De 16-jarige middenvelder van Ajax mocht in de vriendschappelijke interland tegen Zuid-Korea na 70 minuten invallen en was even later trefzeker.

De Amerikaanse dames hadden bij de invalbeurt van Yohannes via Crystal Dunn en Sophia Smith al een 2-0 voorsprong opgebouwd. Yohannes zette in de 82e minuut de eindstand op het scorebord nadat ze een voorzet van rechts laag binnen schoof. Dit tot grote vreugde van haarzelf en de gehele selectie.

De Ajacied werd met haar 16 jaar en 358 dagen de jongste speelster van het Amerikaanse elftal sinds 2001. Door haar doelpunt werd ze de op twee na jongste doelpuntenmaakster ooit voor de nationale ploeg.

Yohannes brak dit seizoen door in de hoofdstad. In 20 optredens voor Ajax in de Eredivisie kwam ze tot vijf doelpunten en vier assists. Ze maakte tevens indruk in de Champions League met assists tegen Bayern München en AS Roma.

Ajax haalde afgelopen seizoen de kwartfinale van het Europese toernooi. Daarin ging het onderuit tegen Chelsea. In de met 3-1 gewonnen bekerfinale tegen Fortuna Sittard was Yohannes ook al belangrijk met een assist.

De Amsterdammers moesten dit seizoen de landstitel aan FC Twente laten.