Jill Roord helpt Manchester City aan zege met eerste treffer sinds haar rentree

Jill Roord van Manchester City tijdens de warming-up bij Valerenga
Jill Roord van Manchester City tijdens de warming-up bij ValerengaANP/EPA/TERJE BENDIKSBY
Oranje-international Jill Roord heeft Manchester City met haar eerste doelpunt in lange tijd aan een thuiszege op Aston Villa geholpen. De middenveldster maakte in de 70e minuut de beslissende 2-1, haar eerste treffer sinds haar rentree na een kruisbandblessure. Zo kan Roord zich maandag met een goed gevoel melden bij het Nederlands elftal voor de voorbereiding op de oefenduels met Indonesië en Denemarken.

De Braziliaanse Gabi Nunes zette Villa in de eerste helft op voorsprong, maar Engels international Lauren Hemp hielp de koploper uit Manchester door zelf de gelijkmaker binnen te schieten en de assist te geven voor de winnende treffer van Roord. De middenveldster van Oranje maakte vorige maand weer haar eerste minuten na haar zware knieblessure.