Oranje-speelster Jill Roord twee keer trefzeker voor Manchester City

Jill Roord heeft na drie duels drie doelpunten achter haar naam
Jill Roord heeft na drie duels drie doelpunten achter haar naamANP
Voetbalster Jill Roord was zondag voor haar club Manchester City waardevol tegen Bristol City. De Oranje-international maakte in het met 5-0 gewonnen competitieduel twee doelpunten tegen de hekkensluiter.

Na acht minuten opende Roord de score uit een rebound en vlak voor rust kopte ze raak (4-0). Laia Aleixandri en Khadija Shaw (twee keer) maakten de overige goals in de eerste helft. Na de pauze bleven meer doelpunten uit.

Roord staat na drie competitiewedstrijden op drie doelpunten. Begin oktober maakte ze op de eerste speeldag tegen West Ham United haar eerste treffer. Afgelopen zomer kwam Roord over van het Duitse VfL Wolfsburg.

Bij Arsenal maakte de Engelse international Beth Mead haar rentree na een kruisbandblessure. Ze viel vlak voor tijd in tegen Aston Villa, waar Oranje-keepster Daphne van Domselaar het doel verdedigde. Mead was diep in blessuretijd met een assist op Alessia Russo belangrijk voor Arsenal, dat zo met 2-1 zegevierde.