Argentinië en Zuid-Afrika komen niet verder dan 2-2 en zien kansen slinken

Argentinië's Sophia Braun en Aldana Cometti in duel met Zuid-Afrika's Bongeka GamedeAFP
Argentinië en Zuid-Afrika hebben vrijdag in het Dunedin Stadion een spannend 2-2 gelijkspel behaald in hun strijd om overleving in groep G. Hierdoor blijven beide teams in leven in het toernooi, maar hun hoop op verdere progressie heeft een deuk opgelopen.

De Zuid-Amerikanen moesten terugvechten van een 2-0 achterstand nadat de Afrikanen doelpunten maakten via Linda Motlhalo op het half uur en Thembi Kgatlana in de 66e minuut. Motlhalo tikte de bal in het net uit een pass van Kgatlana nadat de vleugelspeelster was doorgelopen op een lange bal terwijl de Argentijnse verdedigers stilstonden in de veronderstelling dat ze buitenspel stond. De VAR bevestigde dat dat niet het geval was.

Statistieken Argentinië - Zuid-Afrika
Statistieken Argentinië - Zuid-AfrikaFlashscore

Ondanks al hun keurige aanvalswerk leek Argentinië niet in staat om Kaylin Swart in het Zuid-Afrikaanse doel te bedreigen en hun eerste doelpogingen kwamen pas in de tweede helft. In de 74e minuut lanceerde Sophia Braun een prachtige afstandschot dat in de hoek van het doel krulde om de achterstand te halveren. Vijf minuten later zorgde een kopbal van Romina Nunez voor de gelijkmaker.

De huidige stand in groep G
De huidige stand in groep GFlashscore

Door het vermakelijke gelijkspel hebben beide ploegen maar één punt - Zuid-Afrika's eerste in vijf WK-wedstrijden - en lijkt het onwaarschijnlijk dat ze verder komen in een groep waarin ook de Europese grootmachten Zweden en Italië zitten, die later op zaterdag spelen. Argentinië neemt het woensdag op tegen Zweden, terwijl Zuid-Afrika op hetzelfde moment tegen Italië speelt en beide teams op zoek zijn naar een historische eerste plaats in de Ronde van 16.