Canada betreurt gemiste strafschop en speelt doelpuntloos gelijk tegen Nigeria

Sinclair (l) en Christy Ucheibe in duel om de bal
Sinclair (l) en Christy Ucheibe in duel om de balANP
Het is de Canadese voetbalsters niet gelukt hun eerste wedstrijd op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland te winnen. De regerend olympisch kampioen kwam in Melbourne tegen Nigeria niet verder dan een gelijkspel: 0-0. Christine Sinclair miste een penalty en liep zodoende een bijzonder record mis.

Sinclair zag in de 50e minuut haar strafschop gekeerd worden door de Nigeriaanse keepster Chiamaka Nnadozie. De 40-jarige aanvalster, op wie een overtreding was begaan, had de eerste voetballer - mannen en vrouwen - kunnen worden die op zes verschillende WK's tot scoren is gekomen. Sinclair heeft al 190 doelpunten voor de nationale ploeg van Canada achter haar naam staan.

Diep in blessuretijd moest Nigeria met tien speelsters verder na een directe rode kaart voor Deborah Abiodun.

Canada pakte in 2021 de olympische titel door op de Olympische Spelen van Tokio Zweden te verslaan na strafschoppen.