Colombia verslaat in blessuretijd tweevoudig wereldkampioen Duitsland op z'n Duits

Manuela Vanegas heeft zojuist de 1-2 gescoord
Manuela Vanegas heeft zojuist de 1-2 gescoordAFP
De Duitse voetbalsters hebben op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland een verrassende nederlaag geleden. Colombia versloeg de tweevoudig wereldkampioen met 2-1 dankzij een doelpunt diep in blessuretijd van Manuela Vanegas: 2-1. De Zuid-Amerikaanse vrouwen nemen daarmee de leiding in groep H met 6 punten uit twee duels. Duitsland en Marokko, dat zondag Zuid-Korea met 1-0 versloeg, volgen met 3 punten.

De nummer 2 van de wereld, eerder met 6-0 te sterk voor Marokko, had het lastig met de vanaf de tribunes fel gesteunde Colombiaanse vrouwen. De Duitse sterspeelster Alexandra Popp verzuimde kort voor rust de score te openen door van dichtbij over te schieten.

Kort na de pauze kwam Colombia op voorsprong. Linda Caicedo, afgelopen week tijdens een training nog in elkaar gezakt waarna een bezoek aan het ziekenhuis volgde, kapte twee Duitse verdedigsters uit en schoot vervolgens raak in de verre hoek achter keepster Merle Frohms.

Strafschop

Duitsland had een strafschop nodig om op gelijke hoogte te komen. Keepster Catalina Pérez haalde kort voor tijd de doorgebroken Lena Oberdorf onderuit, waarna Popp vanaf 11 meter raak schoot. De Duitse vrouwen leken zo een nederlaag te voorkomen, maar in de zesde minuut van de extra tijd kopte Vanegas raak.