Duitse bondscoach pissig over nederlaag in blessuretijd: 'We moeten slimmer spelen'

Martina Voss-Tecklenburg zag haar ploeg verliezen
Martina Voss-Tecklenburg zag haar ploeg verliezenAFP
De Duitse bondscoach Martina Voss-Tecklenburg verklaarde dat haar speelsters alleen zichzelf de schuld konden geven van de 2-1 nederlaag tegen Colombia, ondanks het feit dat ze in de 89e minuut de gelijkmaker scoorden. De aanvoerster van Duitsland, Alexandra Popp, benutte een late penalty om een eerdere treffer van de tiener Linda Caicedo te neutraliseren. Manuela Vanegas uit Colombia scoorde vervolgens de winnende met een kopbal uit een corner diep in de blessuretijd.

"Het mag gewoon niet gebeuren dat je in letterlijk de laatste minuut de tegenstander toestaat om in de aanval te gaan", vertelde Voss-Tecklenburg aan verslaggevers. "Ik denk dat je dan diep moet spelen, ik denk niet dat we zo hadden moeten handelen. En daar moeten we onze lessen uit trekken, we moesten ons richten op het eindigen van de wedstrijd in 1-1, maar ik denk dat mijn team liever probeerde om met 2-1 te winnen.

"We moeten slimmer zijn dan dat, we moeten aan het resultaat denken. Vanwege ons doelsaldo zouden we met een gelijkspel nog steeds eerste zijn geworden (in de groep) en dat zou mentaal goed voor ons zijn geweest."

'We hebben het zelf in de hand'

De tweevoudig wereldkampioen heeft nog steeds kans om door te gaan naar de laatste 16 als ze het puntloze Zuid-Korea verslaan in hun laatste Groep H wedstrijd in Brisbane op donderdag. Voss-Tecklenburg zei dat ze niet bezorgd was dat haar team voor het eerst op een Wereldkampioenschap voor vrouwen de knock-out rondes zou missen en verwierp een vergelijking met de Duitse mannen die vorig jaar in Qatar de groepsfase moesten verlaten.

"Ik denk dat de situatie heel anders is, omdat we het zelf in de hand hebben", zei ze. "Dit is waar we aan gaan werken en we zullen proberen om de dingen nog een beetje te verbeteren. Zuid-Korea is een andere tegenstander. Ze zullen ons natuurlijk niet laten winnen.

"Maar we gaan het veld op en proberen duidelijk te zijn en ons spel te spelen tegen Zuid-Korea en uiteraard zullen we proberen te winnen."