Duitsland overleeft groepsfase van het WK niet na remise tegen Zuid-Korea

Duitsland overleeft groepsfase van het WK niet na remise tegen Zuid-KoreaProfimedia
Duitsland is donderdag voor het eerst in de geschiedenis uit de groepsfase van het WK voetbal voor vrouwen gestoten, nadat een frustrerend 1-1 gelijkspel met Zuid-Korea ervoor zorgde dat debutant Marokko doorging naar de laatste zestien.

Marokko versloeg Colombia met 1-0 in Perth om zich bij de Zuid-Amerikanen te voegen met zes punten in groep H. Duitsland eindigde op de derde plaats met slechts vier punten en gaat dus naar huis. Duitsland, WK-winnaar in 2003 en 2007, bereikte vorig jaar de finale van het EK en kwam naar Australië als een van de grote favorieten om de trofee te winnen.

De Duitsers wisten dat een overwinning tegen Zuid-Korea hen door zou loodsen naar de knock-outfase en er werd wel verwacht dat ze een ploeg zouden verslaan die de eerste twee wedstrijden had verloren en vrijwel geen kans meer had om door te gaan.

Nadat ze al vroeg een doelpunt tegen kregen via Cho So-hyun, vochten de Koreanen hard en verdedigden ze fel om de Duitsers van scoren af te houden, en met succes. Duitsland wist immers geen tweede doelpunt meer te maken na de gelijkmaker van Alexandra Popp.

Statistieken van de wedstrijd
Statistieken van de wedstrijdFlashscore

Creativiteit

De Duitsers zeiden voor de wedstrijd dat ze meer creativiteit wilden na hun onverwachtse 2-1 nederlaag tegen Colombia, maar ze konden hun vele kansen niet omzetten tot doelpunten. Ze namen dertien keer het vijandige doel onder vuur en incasseerden maar zes doelpogingen van de tegenstander, maar beide teams schoten maar drie keer op doel omdat Korea bijna iedereen achter de bal zette in de verdediging.

De zestienjarige spits Casey Phair scoorde na drie minuten al bijna voor Korea, maar haar schot werd schitterend gered door de Duitse doelvrouw Merle Frohms. Slechts drie minunten later kwamen de Duitsers toch op achterstand na een bijna identieke actie, toen Choe Yu-ri een bal doorspeelde naar Cho, wiens inzet Frohms versloeg en de achterkant van het net vond.

Het doelpunt leek de Duitsers aan te sporen om in actie te komen en ze domineerden daarna dan ook in balbezit, maar konden maar geen weg door de Koreaanse verdediging vinden. Op de flanken kregen ze veel ruimte en toen drie minuten na rust de gelijkmaker viel, was het geen verrassing dat die uit een voorzet kwam.

Popp

Svenja Huth gaf een piekfijne voorzet op aanvoerdster Popp, die boven de Koreaanse verdedigsters uitkwam en krachtig binnenkopte. De Duitsers schoten na de pauze uit de startblokken en gingen vol voor een overwining. In de 59e minuut werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel en even later trof Popp met nog een kopbal de lat.

Naarmate de klok verder tikte, werden de Duitsers steeds wanhopiger, maar ondanks veel inzet leek het er nooit echt op dat er een winnaar zou komen in de 13 minuten extra tijd.