Frankrijk blijft in eerste wedstrijd ondanks overwicht steken op 0-0 tegen Jamaica

Frankrijk niet voorbij Jamaica
Frankrijk niet voorbij JamaicaANP
De voetbalsters van Frankrijk hebben hun eerste wedstrijd op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland niet kunnen winnen. In Sydney bleef de ploeg van bondscoach Hervé Renard, de nummer 5 van de wereldranglijst, tegen Jamaica steken op 0-0. Jamaica, de nummer 43 van de ranking, pakte het eerste WK-punt ooit.[/p]

De Franse ploeg, op de vorige twee WK's gestrand in de kwartfinales, wil op dit toernooi verder komen. Tegen Jamaica waren de Fransen sterker, maar de grootste kans in de eerste helft was voor Khadija Shaw van Jamaica uit een vrije trap. De Franse aanvalster Kadidiatou Diani zag een van richting veranderd schot vlak voor de rust voorlangs gaan.

In de tweede helft belegerden de Fransen het doel van keepster Rebecca Spencer, maar waren er ook niet heel veel grote kansen. Aanvoerster Shaw van Jamaica werd na een tackle op Wendie Renard nog met de tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Frankrijk speelt in dezelfde groep nog tegen Brazilië en Panama.