Frankrijk door naar volgende ronde door overwinning op 'scorend' Panama

Panama scoorde hun eerste goal ooit op een WK
Panama scoorde hun eerste goal ooit op een WKProfimedia
Kadidiatou Diani maakte een hattrick, waaronder twee strafschoppen, om Frankrijk woensdag naar een uitzinnige 6-3 overwinning te leiden op debutant Panama en naar de laatste 16 van het WK Vrouwen.

Les Bleues hadden alleen een gelijkspel nodig om de volgende ronde te bereiken. Na een achterstand in de tweede minuut domineerde Frankrijk met doelpunten van Maelle Lakrar, Lea Le Garrec en Vicki Becho, ondanks dat het speelde zonder aanvoerder Wendie Renard en topscorer aller tijden Eugenie Le Sommer.

Eerste doelpunt op een WK

Marta Cox schreef geschiedenis door Panama's allereerste WK doelpunt te scoren - en het snelste op dit toernooi met 1:07 - met een verbluffende vrije trap van 35 meter die in de bovenhoek krulde. Cox barstte in tranen uit en werd omringd door zijn teamgenoten.

Met een 5-1 achterstand voegde Yomira Pinzon een tweede toe voor voor Panama vanaf de penaltystip in de 64e minuut, tot groot genoegen van het grotendeels neutrale Sydney Football Stadium-publiek van 40.498 toeschouwers. Lineth Cedeno maakte de laatste goal.