Historisch vroege uitschakeling VS na bloedstollende strafschoppenreeks

De speelsters van Zweden vieren feest
De speelsters van Zweden vieren feestAFP
Zweden heeft na penalty’s ten koste van de Verenigde Staten de kwartfinale van het WK voetbal bereikt. Na 120 minuten voetbal bleef het 0-0 waarna Zweden met 5-4 te sterk was in de strafschoppenreeks.

Lina Hurtig maakte de winnende strafschop. VS-doelvrouw Alyssa Naeher pareerde de inzet nog op de lijn en de VAR moest eraan te pas komen om een beslissing te nemen.

Sophia Smith had even daarvoor de kans om de wedstrijd te beslissen voor de viervoudig wereldkampioen, maar schoot de bal hard over het doel.

Zweden-doelvrouw Zecira Musovic werd de grote held. Ze hield haar ploeg tijdens de wedstrijd in de race met 11 reddingen.

De Zweden hadden niet veel van de bal en schoten pas in de 85e minuut voor het eerst op doel toen invaller Sofia Jakobsson het strafschopgebied betrad, maar recht op keepster Naeher schoot.

Nota bene Megan Rapinoe miste een van de penalty’s voor de VS. Ze verving in de verlenging Alex Morgan, maar kon het verschil niet maken.

Millimeterwerk
MillimeterwerkFlashscore.nl

Historisch

De VS werd nooit eerder zo vroeg uitgeschakeld op een WK. De wereldkampioen van 1991, 1999, 2015 en 2019 behaalde bij elke voorgaande editie het podium, maar strandde deze editie dus al in de achtste finale.

Zweden speelt in de kwartfinale tegen Japan en komt in een eventuele halve finale uit tegen Nederland of Spanje.