Jamaica schakelt Panama uit met 1-0 zege en houdt daardoor eigen hoop in leven

Jamaica schakelt Panama uit met 1-0 zege
Jamaica schakelt Panama uit met 1-0 zegeAFP
Jamaica-verdedigster Allyson Swaby heeft met een rake kopbal haar ploeg in Perth naar een 1-0 zege op Panama geloodst, waardoor de hoop van het Caribische team om door te gaan naar de volgende ronde van het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in leven blijft.

Panama, dat eerder met 4-0 van Brazilië verloor, kan nu niet meer voorbij Frankrijk en Jamaica, die Groep F met vier punten aanvoeren. In een doelpuntloze eerste helft domineerde Jamaica en hield het Panama keeper Yenith Bailey voortdurend bezig, zonder succes.

Op slag van rust ging een grote kans verloren toen Bailey zich uitstrekte om de vrije trap van middenvelder Drew Spence met een vingertop te onderscheppen, waardoor bij de eilandbewoners de frustratie toesloeg.

Geen eerste doelpunt

Panama, dat voor het eerst deelnam aan een Wereldkampioenschap, speelde met hernieuwde kracht in de 10 minuten na de pauze en spits Lineth Cedeno mikte een kopbal naast wat het eerste doelpunt van haar land in het toernooi had kunnen zijn.

Jamaica absorbeerde de druk goed en in de 56e minuut speelde Trudi Carter een lage hoekschop naar Swaby - aanvoerder van Jamaica nadat Khadija Shaw een rode kaart kreeg tijdens het 0-0 gelijkspel met Frankrijk - die de bal binnenschoot.

De 'Reggae Girlz' beschermden hun voorsprong de rest van de wedstrijd en ondanks een paar nerveuze momenten in de blessuretijd hielden ze stand en konden ze hun eerste WK-overwinning vieren. Panama's laatste wedstrijd is woensdag in Sydney tegen Frankrijk, terwijl Jamaica het in Melbourne opneemt tegen Brazilië.