Miyazawa slaat weer toe en Japan schakelt Noorwegen uit voor plek in kwartfinale

Miyazawa is nu in haar eentje topscorer van het toernooi
Miyazawa is nu in haar eentje topscorer van het toernooiAFP
Hinata Miyazawa scoorde haar vijfde doelpunt van het toernooi en Japan versloeg Noorwegen met 3-1 in een clash van voormalige kampioenen op zaterdag om voor de vierde keer de kwartfinales van het WK voor vrouwen te bereiken.

Japan is op een missie om de herinnering aan hun teleurstellende exit bij de laatste 16 in 2019 uit te wissen en ze gaan nu spelen tegen de winnaar van de wedstrijd van zondag tussen de Verenigde Staten en Zweden.

Statistieken Japan - Noorwegen
Statistieken Japan - NoorwegenFlashscore

Hoewel ze hun eerste doelpunt van het toernooi tegen kregen door een kopbal van Guro Reiten, zorgden een eigen doelpunt van Ingrid Engen en in de tweede helft Risa Shimizu en Miyazawa ervoor dat ze de overwinning behaalden voor een publiek van 33.042 toeschouwers.

Opstellingen en spelersbeoordelingen Japan - Noorwegen
Opstellingen en spelersbeoordelingen Japan - NoorwegenFlashscore

Miyazawa's doelpunt in de 81e minuut zorgde ervoor dat boven Duitslands aanvoerster Alexandra Popp staat als topscorer van het toernooi en evenaarde het Japanse record van Homare Sawa voor een WK dat in 2011 werd gevestigd toen de Nadeshiko de titel veroverden.