Noorwegen 'kapot' van nederlaag tegen Nieuw-Zeeland: 'Veel moet beter'

Noorwegen stelde teleur in het openingsduel
Noorwegen stelde teleur in het openingsduelAFP
De Noorse aanvalster Caroline Graham Hansen zei dat de ploeg "net zo goed naar huis kan gaan" als ze de prestatie van donderdag op WK niet kunnen verbeteren, nadat de oud-wereldkampioenen met 1-0 werden verslagen door de gastheren van Nieuw-Zeeland in het Eden Park in Auckland.

Noorwegen ging de wedstrijd in als overweldigende favoriet tegen de Football Ferns, die geen van hun vorige 15 WK-wedstrijden hadden gewonnen, maar zag er vanaf het begin niet best uit en had veel moeite met de sterke verdediging van de thuisploeg.

"Natuurlijk zijn we er kapot van," zei Graham Hansen. "We zijn hier niet gekomen om te verliezen."

Noorwegen, dat het WK won in 1995, wilde indruk maken na hun schokkende vroege exit van het EK van vorig jaar.

Ze hadden echter moeite om ritme op te bouwen en kwamen pas tot leven nadat Hannah Wilkinson Nieuw-Zeeland op voorsprong zette in de tweede helft.

Tuva Hansen (r.) had de beste kans namens Noorwegen
Tuva Hansen (r.) had de beste kans namens NoorwegenAFP

"Ik had het gevoel dat we niet in staat waren om ons spel te spelen", vertelde Graham Hansen aan verslaggevers. "Veel dingen moeten beter als we wedstrijden willen winnen."

De beste kans van Noorwegen op de gelijkmaker kwam via een schot op de lat van Tuva Hansen in de 81e minuut.

Graham Hansen zei dat het verlies van de openingswedstrijd hen op achterstand zette voor de rest van de groepsfase. "Met de zege zouden we meer vertrouwen hebben, maar nu moeten we gewoon laten zien waar we van gemaakt zijn," voegde ze eraan toe. "Doen we dat niet, dan kunnen we net zo goed naar huis gaan."

De ploeg heeft vijf dagen om alles op een rijtje te zetten voordat ze het in hun tweede groepswedstrijd in Hamilton opnemen tegen Zwitserland. Ze sluiten hun Groep A af tegen de Filipijnen.