Noorwegen zonder Hegerberg komt ook tegen Zwitserland niet tot scoren

Caroline Graham Hansen (r) werd buiten de basis gelaten
Caroline Graham Hansen (r) werd buiten de basis gelatenProfimedia
De voetbalsters van Noorwegen zijn in Hamilton niet verder gekomen dan een 0-0-gelijkspel tegen Zwitserland. De Noren moesten het stellen zonder sterspeelster Ada Hegerberg, die tijdens de warming-up vlak voor de wedstrijd geblesseerd raakte.

Na de verrassende nederlaag tegen gastland Nieuw-Zeeland in de openingswedstrijd, besloot bondscoach Hege Riise haar elftal flink om te gooien. Zo werden Caroline Graham Hansen, Ingrid Syrstad Engen en Julie Blakstad buiten de basiself gehouden. Ook Hegerberg startte niet nadat ze tijdens de warming-up een liesblessure opliep.

Zwitserland begon sterk aan de wedstrijd, maar de grootste kans van de eerste helft was voor Noorwegen via Hegerbergs vervangster Sophie Roman Haug. Haar kopbal werd gered door doelvrouw Gaelle Thalmann.

Statisteken Zwitserland - Noorwegen
Statisteken Zwitserland - NoorwegenFlashscore

Na rust lag Thalmann opnieuw in de weg na een schot van Roman Haug. Riise bracht na een uur spelen Graham Hansen, die haar 100e interland speelde, en een kwartier voor tijd de kans kreeg op de openingstreffer. Wederom voorkwam Thalmann een treffer en ook in de rebound had ze een antwoord op de inzet van Frida Maanum.

De stand in Groep A
De stand in Groep AFlashshare

Zwitserland, dat in de eerste wedstrijd met 1-0 won van de Filipijnen, gaat met vier punten aan kop in Groep A. Ze hebben in de laatste groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland aan een punt genoeg om de knock-outfase te bereiken.

Noorwegen, dat laatste staat met één punt, heeft nu vier wedstrijden niet gescoord op een eindtoernooi en zullen moeten winnen van de Filipijnen om een kans te maken om door te gaan.