Olympisch kampioen Canada schakelt Ierland en Vera Pauw uit op WK voetbal

Door de nederlaag van Ierland is de ploeg uitgeschakeld op dit WK
Door de nederlaag van Ierland is de ploeg uitgeschakeld op dit WKANP
Canada heeft door een zege op Ierland de leiding genomen in groep B op het WK voetbal in Australië en Nieuw-Zeeland. De ploeg, regerend olympisch kampioen, won in Perth met 2-1 van Ierland. Die nederlaag betekende vroegtijdige uitschakeling voor de formatie van de Nederlandse bondscoach Vera Pauw.

Canada speelde eerder 0-0 tegen Nigeria en heeft nu 4 punten uit twee wedstrijden. Ierland verloor zijn eerste wedstrijd op het WK van gastland Australië en blijft op 0 punten staan.

Ierland begon de wedstrijd wel goed en kwam al na 4 minuten op voorsprong. Aanvoerder Katie McCabe draaide de bal vanuit een corner rechtstreeks in het Canadese doel. Canada kwam op slag van rust op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Megan Connolly.

'Enorm trots'

In de tweede helft zette Canada aan voor een offensief. Adriana Leon had in de 53e minuut succes. Ze punterde een voorzet van Sophie Schmidt in het Ierse doel. Ierland gaf zich niet gewonnen en deed verwoede pogingen terug in de wedstrijd te komen, maar de Canadese ploeg hield stand.

Pauw was ondanks de uitschakeling trots op haar ploeg. "Het is heel erg teleurstellend dat we niet terug in de wedstrijd konden komen bij de 2-1-achterstand", zei de coach na afloop. "Maar ik ben enorm trots op wat we vandaag hebben laten zien."