Sarina Wiegman's Engeland overtuigend groepswinnaar na declassering van China

Sarina Wiegman viert de groepswinst met haar speelsters
Sarina Wiegman viert de groepswinst met haar speelstersAFP
De voetbalsters van Engeland hebben ook hun derde en laatste groepswedstrijd op het WK winnend afgesloten. In het Australische Adelaide was de ploeg van de Nederlandse bondscoach Sarina Wiegman veel te sterk voor China: 6-1. Als groepswinnaar treffen de Engelsen maandag Nigeria in de achtste finales.

Alessia Russo, Lauren Hemp en Lauren James maakten namens Engeland al in de eerste helft het verschil. Een goal van James vlak voor rust werd afgekeurd wegens buitenspel van Lucy Bronze.

In de tweede helft moest de formatie van Wiegman een tegendoelpunt verwerken. Wang Shuang benutte een strafschop. De Engelse vrouwen grepen vervolgens weer het initiatief: James, Chloe Kelly en Rachel Daly scoorden.